ceturtdiena, 2010. gada 4. novembris

Kad studijas ir galā


Aiz muguras – divpadsmit gadi, ko esi pavadījis vidusskolā, četri gadi augstskolā, aizstāvēts profesionālā bakalaura grāds un lūk, sākas reālā dzīve mūsdienu darba tirgus apstākļos. Jāsaka, gandrīz katrs darba devējs, pēc iepazīšanās ar CV, kur punktā „darba pieredze” ir ievilkta svītriņa, ar nopietnu seju jums pavēstīs klasisko frāzi – mēs jums piezvanīsim.

Un te nu nesenais students sastopas ar pašu dīvaināko situāciju – darba devējam, pieņemot jaunu darbinieku, vajadzīga jaunība (kas jums ir), profesionālā bakalaura grāds (esat ieguvis), papildu iemaņas (noteikti ir daudz) un darba pieredze, ne mazāka par 3 - 5 gadiem (!). Bet kur gan lai to ņem, ja augstskolā esi čakli mācījies, teicami kārtojis ieskaites un eksāmenus, apmeklējis visas nodarbības un seminārus? Pilnvērtīgas studijas aizņēma daudz laika.

Šajā situācijā galvenais jūsu uzdevums – iegūt nepieciešamo pieredzi un sākumā neuztraukties par algas apmēru. Visi taču kādreiz ir sākuši ar minimumu. Pat Rokfellers sākumā bija avīžu puika. Jūsu starts ir augstāk. Jums nav jāiet par sētnieku vai palīgstrādnieku, ja jums ir SPPA diploms. Pameklējiet menedžera palīga, asistenta vai praktikanta vietu nopietnā investīciju kompānijā vai tml. Darba devējs, redzot jūsu vēlēšanos strādāt, noteikti nāks jums pretī un ar laiku jūs iegūsiet arī paaugstinājumu darbā.

Darba intervijā pārliecinoši nodemonstrējiet savas labās īpašības un iegūtās zināšanas. Atklājiet sevi kā personību – daudzpusīgu cilvēku, kas cenšas pilnveidoties, kam ir liels potenciāls un tieksme arvien apgūt visu jauno un mācīties. Jums jāapzinās, ka pieredzes pagaidām ir maz un tā ir nepietiekama. Tāpēc ļoti svarīgi parādīt savu ieinteresētību konkrētās kompānijas darbībā un darba rezultātos.

Veiksmi darba meklējumos!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru