trešdiena, 2010. gada 1. decembris

Karnevāls – tas ir fantastiski!

SPPA vācu kluba pasākums par Vācijas karnevālu tradīcijām notika 11. novembrī plkst. 17.00. Pasākumu rīkojām mēs, Tulku fakultātes AL kursa meitenes – Liene L. un Maija D. Uz pasākumu tika aicināti studenti no visām augstskolas fakultātēm. Tomēr pasākumu apmeklēja ne tikai studenti, bet arī daži pasniedzēji.

Ienākot auditorijā katrs varēja sev ieliet karstu tēju, pie tās mēs piedāvājām ingvera šķēlītes un cukura gabaliņus – tradicionālu vācu ziemas dzērienu papildinājumu. Telpu mājīgāku padarīja smaržīgās svecītes, kuras rotāja galdus.

Kad viesi bija sanākuši, izveidojām 3 komandas. Pasākums bija atraktīvs, un mēs, pasākuma vadītājas, arī bijām attiecīgi saģērbušās. Man bija manierīgas jaunkundzes tērps, bet mana kolēģe bija pārģērbusies par vācu kungu.

Pasākuma pirmajā daļā pastāstījām par karnevālu Vācijā, kas tieši sakrita ar mūsu rīkoto pasākumu – 11. novembri, ceturtdienu.

Otrajā daļā bija viktorīna, viesiem bija jāatbild uz jautājumiem par to, ko bija dzirdējuši no mūsu stāstījuma par karnevālu.

Trešajā daļā rādījām video par karnevālu Vācijā - kā notiek gājiens, kādi izskatās maskās pārģērbušies cilvēki.

Kā atzina pasākuma viesi, viņi bija labi atpūtušies un ieguvuši interesantu informāciju par karnevālu tradīcijām Vācijā.

Liene L., Tulku fakultātes 3. kursa studente.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru