ceturtdiena, 2011. gada 17. februāris

Aicinām piedalīties zinātniskajā konferencē “Pārejas psiholoģija: no skolēna līdz profesionālim”

XX Starptautiskās Vasaras skolas ietvaros Starptautiskajā Praktiskās psiholoģijas augstskolā (SPPA) no 2011. gada 18. līdz 20. jūnijam notiks zinātniskā konference “Pārejas psiholoģija: no skolēna līdz profesionālim”. Dalību ar referātiem var pieteikt līdz 1. martam.

Apspriešanas priekšmets zinātniskajā konferencē ir fenomenoloģija un dažāda veida pāreju būtība, to pamatojums un raksturojums. Konferences problemātika galvenokārt ir saistīta ar pārejas specifikas aplūkošanu kognitīvās, emocionālās, komunikatīvās, uzvedības un sociālās darbības aspektā mācību laikā augstskolā. Konferencē paredzēts apspriest starpdisciplīnu problēmas (filosofija, kulturoloģija, pedagoģija, filoloģija, psiholoģija, medicīna, u. c.).

SPPA prezidents Jānis Mihailovs konferences problemātiku raksturo šādi:

“Pastāvošā nepieciešamība pēc izglītības atjaunināšanas (tās „modernizācijas”, inovatīvu ideju ieviešanas, dažādu šīs darbības subjektu pozīcijas maiņas, kvalitātes līmeņa paaugstināšanas un sociālās spriedzes mazināšanas) rosina pārskatīt cilvēka profesionālo izaugsmi kā sarežģītu dažāda veida pretrunu, transformāciju un pāreju sistēmu.”

Līdz 15. jūnijam, izmantojot konferences materiālus, ir plānots izdot divus krājumus – ziņojumu krājumu un rakstu krājumu. Konference norisināsies trīs dienas, no 2011. gada 18. līdz 20. jūnijam SPPA telpās Rīgā, Bruņinieku ielā 65, bet 21. jūnijā konferences dalībniekiem būs iespēja piedalīties atraktīvā konferences turpinājumā kempingā, Gulbenes novada Kalnienē. Tāpat dalībniekiem tiks piedāvāta plaša kultūras un ekskursiju programma.

Dalību zinātniskajā konferencē ar referātu var pieteikt līdz 2011.gada 1. martam, bet rakstu teksti ir iesniedzami līdz 1.maijam.

Papildu informācija:

SPPA sekretariāts

Tālr.: +371-67506257

E – pasts: sppa@sppa.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru