pirmdiena, 2011. gada 11. aprīlis

Atceroties joku dienu



„Re, tev caurums biksēs!”, „Kas tev tur pielipis?” - šādi un līdzīgi mūs 1. aprīlī izjoko vai katru gadu, pēc brītiņa atskanot priecīgam un gandarītam „april, april”. Tomēr dažreiz gadās īpaši labi joki, kurus atceramies vēl ilgu laiku. SPPA studenti labprāt dalījās atmiņās.

Zibenszellis
Pirms pāris gadiem tagadējais SPPA students Mārtiņš kopā ar savu draugu Ivaru 1. aprīlī saģērbās līdzīgās drēbēs – melnā jakā, zilās džinsu biksēs un sarkanā cepurē. Ivars nostājās vienā Rīgas mikrorajona autobusa pieturā, bet pats Mārtiņš – nākamajā pieturā. Ivara pieturā pienāca autobuss, tajā iekāpa pasažieri un autobuss devās prom. Ivars tajā brīdī sāka skriet autobusam pakaļ tā, lai pasažieri viņu pamanītu. Šoferis tikai turpināja ceļu. Līdzko autobuss apstājās nākamajā pieturā, pa durvīm aizelsies ieskrēja Mārtiņš un skaļi nopūtās: „Fū, tomēr paspēju!”
„Jums vajadzētu redzēt, kādām acīm uz mani paskatījās šoferis un autobusa pasažieri!” stāsta Mārtiņš. „Žēl, ka toreiz mums neizdevās to nofilmēt, bet atcerēsimies mēs šo joku vēl ilgi!”

Neticīgā
Liene ar smaidu sejā atceras, kā pagājušajā gadā viņu izjokojis draugs. Lienei ļoti patīk apmeklēt dažādus kultūras pasākumus – teātri, koncertus, operu. Viņas draugs gan nav sajūsmā par šādu izklaidi, jo viņu vairāk saista sports un aktīvā atpūta. Lienei vienmēr ir ļoti jānopūlas, lai pierunātu draugu apmeklēt kādu kultūras pasākumu.
1. aprīlī draugs nolēmis pārsteigt Lieni un paziņojis, ka ir nopircis biļetes uz operu – lai Liene sapošas, jo drīz jādodas uz izrādi. Liene, protams, nodomājusi, ka tas ir joks. Pasmējusies un turpinājusi iesāktos darbus. Draugs mēģinājis pārliecināt, ka viņš nejoko un sācis jau uztraukties. Liene tikai teikusi, lai puisis beidz ākstīties. Kad nekas nav līdzējis, puisim nācies parādīt biļetes un atklāt, uz kuru izrādi viņi ies. Pēc stundu ilgas pārliecināšanas vienīgais, ko Liene šajā situācijā spējusi izdvest: „Kāpēc tu neteici uzreiz, ka tas ir domāts nopietni?”

Un kā izjokoja Tevi 1. aprīlī?

1 komentārs:

  1. Mani izjokoja draudzene. Gājām sēsties manā mašīnā - es vadītāja vietā, viņa - blakus. Pēkšņi draudzene saka: "Tu redzēji, ka Tev mašīna saskrāpēta?" Skrēju skatīties, bet, par laimi tas bija joks. Bet man jau sirds salecās...

    AtbildētDzēst